Ook interessant:

Nieuws
Wat doet GeschiedenisLeeft
Wie is GeschiedenisLeeft
Het digitale oorlogsmuseum
Oral history (interviews)
Projecten
Demonstratie oude ambachten
Uitbeeldingen
Weblog

Bronnen

GeschiedenisLeeft maakt altijd gebruik van primaire bronnen: originele kleermakershandleidingen, ooggetuigen(verslagen), onderzoek in kostuumdepots en archieven en heeft contacten met tal van specialisten op allerlei gebieden.

Bibliotheek

GeschiedenisLeeft beschikt over een eigen, enorme  bibliotheek met vele duizenden naslagwerken, boeken, films en documentares.
En - even belangrijk - meer dan 40 jaar opgeslagen kennis, ervaring en creativiteit.

Vastleggen is al de helft van het behouden

Sinds 2009 ben ik (eerst freelance, tegenwoordig als parttime vrijwilliger) registrator en fotograaf bij het Streekmuseum Jan Anderson in het mooie Vlaardingen. In iets meer dan een half jaar tijd vonden zo'n 5000 voorwerpen uit één van de grootste en meest bijzondere privé Tweede Wereldoorlogcollecties van Nederland hun weg in het registratieprogramma Adlib. Deze opzienbarende collectie was nog nieteerder in detail gecatalogiseerd en dus ook niet voor het grote publiek geopend. De registratie vond plaats in het kader van het Rijksprogramma "Erfgoed van de Tweede Wereldoorlog". Zij leidde in november 2010 tot de publicatie van de catalogus "Geuzenverzet en surrogaatzeep", samengesteld in samenwerking met Dr. Perry Moree.
Ik heb een ruime ervaring in het fotograferen, vastleggen en beschrijven van museale objecten. En wat belangrijker is, ik heb er nog dagelijks plezier in. Ik bied mijn diensten als registrator dan ook gaarne aan, als freelancer of in loondienst.
Ook voor annotatiewerk en digitalisatie kunt u een beroep op mij doen.

Sinds 2012 ben ik gecertificeerd Behoudsmedewerker Musea, Archieven en Bibliotheken (opleiding Nationaal Archief).


Bel, schrijf of e-mail:

Peter de Haas   -   Post- en bezoekadres: Cantharel 17,  2403 RA Alphen aan den Rijn   -  
Telefoon: 0172-438975   -   Mobiel: 06-33860654   -   E-mail: info@geschiedenisleeft.nl   -  www.geschiedenisleeft.nl    -   INGbank 3770166  t.n.v. Geschiedenisleeft    -   KvK nr. 27323754.