Ook interessant:

Nieuws
Wat doet GeschiedenisLeeft
Wie is GeschiedenisLeeft
Het digitale oorlogsmuseum
Oral history (interviews)
Projecten
Demonstratie oude ambachten
Uitbeeldingen
Weblog

Bronnen

GeschiedenisLeeft maakt altijd gebruik van primaire bronnen: originele kleermakershandleidingen, ooggetuigen(verslagen), onderzoek in kostuumdepots en archieven en heeft contacten met tal van specialisten op allerlei gebieden.

Bibliotheek

GeschiedenisLeeft beschikt over een eigen, enorme  bibliotheek met vele duizenden naslagwerken, boeken, films en documentares.
En - even belangrijk - meer dan 40 jaar opgeslagen kennis, ervaring en creativiteit.GeschiedenisLeeft: de Persoonsbewijzencentrale leeft weerDan bent u mooi 70 jaar te laat", was de gevatte opmerking die ik bij Johan Enschede te horen kreeg tijdens mijn zoektocht naar info over de oorspronkelijke kleur van de drukkersinkt van het toentertijd vermaledijde persoonsbewijs. En toch wil ik een perfect vervalst PB kunnen namaken, in navolging van de vroegere, gelijknamige verzetsgroep.
Veel re-enactors - mensen die een bepaalde periode uit de geschiedenis uitbeelden - willen dat zo goed mogelijk doen. Daar hoort ook de inhoud van de portemonnee bij. Een beetje re-enactor heeft dus een persoonsbewijs, een distributiestamkaart, inlegvel en bonnen bij zich, een vrijstelling voor inbeslagname van de fiets en nog meer documenten, brieven en fotootjes. GeschiedenisLeeft maakt deze papieren tot in de perfectie na. U heeft al een eigen persoonsbewijs voor 55 euro, bestellen doet u door een e-mail te sturen aan info@geschiedenisleeft.nl

Hieronder enige reacties van tevreden persoonsbewijsgebruikers:

RE-ENACTOR:
"Zojuist mijn nieuwe persoonsbewijs in ontvangst genomen van de posterijen. Wat heeft Peter de Haas een mooi stukje werk afgeleverd, ik ben er in ieder geval zeer tevreden mee!".

RE-ENACTOR:
"... het was een verademing op Twisk om uiteindelijk een mooie replica te controleren in plaats van de kopieŽn en kopieŽn van kopieŽn. Om maar te zwijgen van al het andere dat er voor door moet gaan (originele uiteraard uitgezonderd)".

RE-ENACTOR:
"...heeft Peter de Haas netjes gedaan...".

RE-ENACTOR:
"Mag ik nu eindelijk met 117 jaar eens met pensioen???


RE-ENACTOR:
"Ben waarschijnlijk wel de eerste sinds 1941 die blij is dat hij eindelijk een persoonsbewijs heeft gekregen".

MAINZER BEOBACHTER (WEBLOG)

http://mainzerbeobachter.wordpress.com/2012/05/25/vervalst-persoonsbewijs/
 


Bel, schrijf of e-mail:

Peter de Haas   -   Post- en bezoekadres: Cantharel 17,  2403 RA Alphen aan den Rijn   -  
Telefoon: 0172-438975   -   Mobiel: 06-33860654   -   E-mail: info@geschiedenisleeft.nl   -  www.geschiedenisleeft.nl    -   INGbank 3770166  t.n.v. Geschiedenisleeft    -   KvK nr. 27323754.